tisdag 10 januari 2012

Illiaden och Odysseen, även känd som Troja

87 kommentarer:

 1. Under Antiken berättades en muntlig berättelse på vers om Paris kärlek till Helen. Berättelsen påstås av somliga ha skrivits ner av Homeros på hexameter. Denna diktning kan jämföras med nutidens rapp och diktskrivning. Berättelsen lever kvar och har filmatiserats. Filmen heter Troja. Vilken typ av kärlek handlar denna scen i filmen om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. förbjuden kärlek.
   hon är gift men hon älskar honom men de kommer inte få varandra.

   Radera
  2. Förbjuden kärlek typ som Romeo och Julia! dem kommer ifrån två olika ställen och får inte va tillsammans! dessutom är tjejen gift med en annan man (Kung tror jag) så det är handledning till kriget!

   Radera
  3. Filip: Härligt att du jämför med ett annat litterärt verk. Det får du pluspoäng för!

   Radera
  4. Det är en förbjuden kärlek för att kvinnan är gift och de kan inte bli kära i varandra för att hon är redan någon annans


   Dalia

   Radera
 2. Detta är ett olycklig kärlek. när han kommer in och hon säger att det är ett misstag. det kan vara så att hon är gift eller att hon är förälskad av någon annan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du på att synen på otrohet alltid har varit likadan? Jag menar hur man såg på otrohet under antiken, jämfört med medeltiden och hur man ser på det idag? Tror du att alla ser på otrohet likadant?

   Radera
 3. Hon vill inte vara med den här mannen för hon sa att igår var det ett misstag att vara med honom för hon är otrogen och vill inte säga det till honom..Kvinnans riktiga man blir kanske avundsjuk eller sur för att dom är gifta. Den handlar om osynlig kärlek, man ser det inte tydligt, det är inte riktig kärlek.. att vara otrogen är kallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "I krig och kärlek är allt tillåtet". Håller du med om detta?

   Radera
  2. Det behöver inte vara tillåtet..jag håller inte med om detta. Hon borde säga det till sin giftman innan hon börjar relation med en annan. För det blir bara mer krig.

   Radera
 4. Det är en förbjuden kärlek för att hon är gift och är då otrogen mot sin man, men är då kär i någon annan. Hon och henne förbjuden älskare kommer aldrig att få leva i "fri kärlek".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men om hon har tvingats att gifta sig med en man, men egentligen älskar en annan... Är deras kärlek fel då? Kan kärlek vara fel?

   Radera
  2. Under den tiden Ja, Men för oss som har vall att välja vem vi kan vara kära i och gifta oss till är det inte fel.

   Radera
 5. Den kärlek vi ser i denna scenen är förbjuden kärlek, de är båda förälskade i varandra, men det är något som förhindrar kvinnan i filmen till att inte se killen. Hon kanske redan är gift, blivit förbjuden från att träffa honom av familjen, m.m.
  Jag tycker att det värsta som kan hända i ett förhållande är otrohet. Då begår någon i paret ett äktenskapsbrott och bedrar sin partner och gör han/henne missnöjd, rättare sagt väldigt sorgsen.
  Äktenskapsbrott sker för att det finns vissa individer som inte kan räkna. De förstår inte att det ska vara två personer i ett förhållande, och inte tre.
  Alltså tycker jag att det värsta äktenskapsbrottet man kan göra är att vara otrogen.

  SvaraRadera
 6. Förbjuden kärlek eftersom kvinnan är gift. Trots detta är de alltså förälskade i varandra och träffas i hemlighet.

  SvaraRadera
 7. Detta är förbjuden kärlek att hon inte tycker om sin make men hon är tvungen att vara med honom men egentligen vill hon vara med Paris som är prins för Troja och hon ångrar att hon gifte sig med sin make

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Hon hade inget val när hon gifte sig!

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Jag håller med kommentarerna över. Det är förbjuden kärlek eftersom hon är gift med en man men trots detta träffar hon en annan man i smyg och är "otrogen". Jag tror inte heller att hon egentligen älskar den mannen hon är gift med, annars hade hon inte varit otrogen

  SvaraRadera
 10. Detta är förbjuden kärlek, Helen är gift med en annan men hon och Paris är förälskade i varandra och pga detta så träffas de i smyg.

  SvaraRadera
 11. Förbjuden kärlek eftersom att hon är gift och är alltså otrogen.

  SvaraRadera
 12. Denna scenen är förbjuden kärlek och även lite olycklig kärlek eftersom Helena i detta fallet är gift med en annan man men är förälskad i Paris. Därför måste de träffas i smyg hela tiden. Olycklig kärlek är det eftersom om Helena och Paris älskar varandra så mycket är det de två som egentligen skall vara tillsammans.

  SvaraRadera
 13. Förbjuden kärlek. Trots att dessa två inte får träffas är det omöjligt för dom att vara ifrån varandra och träffas därför i smyg. Hon tycker att hon gjort tillräckligt med misstag men kan inte motstå honom trots sina egna motsägande ord.

  SvaraRadera
 14. Detta är förbjuden kärlek. De båda älskar varandra, men de kan inte vara tillsammans. Hon är redan gift, men trots detta är kärleken mellan dem väldigt stark. De kan inte vara ifrån varandra och träffas därför i smyg.

  SvaraRadera
 15. Det är förbjuden kärlek som utspelar sig i detta klippet. Därför att Helena är en gift kvinna men hennes hjärta tillhör Paris. Hon säger att hon har gjort många misstag och syftar på honom. Men ändå fortsätter det och träffas, och det tyder på att hon har känslor för honom.

  SvaraRadera
 16. Det handlar om förbjuden kärlek och otrohet. Det är svårt att bli förälskat i någon man inte får vara förälskad i, men inte kan vara ifrån. Det är inte alltid lätt att styra över sina känslor.

  SvaraRadera
 17. Jag hade sagt att detta är en blandning av olycklig och förbjuden kärlek, eftersom de inte kommer kunna vara med varandra även om de vill de för att Helen är gift med en annan man som är mäktigare än Paris. Deras kärlek är omöjlig helt enkelt.

  SvaraRadera
 18. Detta är förbjuden men också olycklig kärlek, med tanke på att Helena är gift med en annan man men är helt och hållet förälskad i Paris, så de måste träffas i smyg utan att någon vet om det. Det står nästan skrivet i stjärnorna att Helena och Paris ska vara tillsammans trots detta får de inte vara det.

  SvaraRadera
 19. Det är förbjuden kärlek då hon är gift, och även olycklig kärlek då de omöjligt kan vara tillsammans utan att smyga med det. Dessutom är det passionerad kärlek.

  SvaraRadera
 20. Detta är förbjuden kärlek. Hon är gift och de två måste då smyga med sin kärlek. Men det kan samtidigt vara olycklig kärlek eftersom att de egentligen inte får vara tillsammans, fast de vill båda två.

  SvaraRadera
 21. klippet handlar om förbjuden kärlek, eftersom att Helena som är gift är förälskad i Paris vilket gör att de måste smyga med sin kärlek för att inte bli påkomna. Samtidigt är detta olycklig kärlek för att de inte får vara tillsammans men att de ändå inte kan sluta älska varandra.

  Annie

  SvaraRadera
 22. Förbjuden kärlek. Hon är gift, men tycker om en annan och de träffas i smyg. Hon gillar inte den mannen hon är gift med, annars hade hon inte varit otrogen.

  SvaraRadera
 23. Daniella Bengtsson12 januari 2012 13:19

  Det handlar om förbjuden kärlek. Hon är redan gift, med en annan man. Jag antar att hon egentligen inte är kär i den man hon tvingats gifta sig med. Hon är hemligt kär i den här andra mannen, vilket gör det till förbjuden kärlek. Det vore ju inte särskilt kul för henne att berätta för sin man hur hon olyckligt gift med någon hon inte ens älskar.

  SvaraRadera
 24. Det handlar om förbjuden kärlek eftersom dessa två inte får vara med varandra för hon är gift med en man. Men hon älskar inte sin man och vill inte vara med honom, utan är hemligt kär i en annan man. Är det okej att vara otrogen då? I kärlek och krig är allt tillåtet så ja, men jag tycker hon bör vara modig nog att lämna sin man och leva med den man som hon verkligen älskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sharmarke, Daniella och Matilda: Kul att läsa era tankar!

   Radera
 25. Filmen handlar om förbjuden kärlek, kvinnan är gift, men ändå träffar hon en annan man som hon är otrogen med.

  Nikola

  SvaraRadera
 26. Detta är förbjuden kärlek. Hon är gift och de två måste då smyga med sin kärlek. Men det kan samtidigt vara olycklig kärlek eftersom att de egentligen inte får vara tillsammans....

  SvaraRadera
 27. Dem är direkt inget par men det är en förbjuden kärlek, Hon är antingen gift eller har en pojkvän. Hon är otrogen eftersom hon träffar andra och har lite privat med dem.

  SvaraRadera
 28. Det handlar om förbjuden kärlek. Kvinnan är gift men så är hon otrogen. Hon vill inte vara ihop med hennes man för hon är hemligt kär i en annan.

  SvaraRadera
 29. Jag tror att det handlar om een förbjuden kärlek. De måste träffas i en litet rum. De träffades innan också men kvinnan vill inte, att de träffas längre trots att de älskar varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Att älska någon när man inte får...

   Radera
 30. This is secret love. Forbidden love between two people. It is passionate not only because of the feelings they give each other but also from the fact that it is secret and they feel a sort of excitement to be doing things they should not be allowed to do.
  Det är hemlig kärlek. Det är förbjudet. Så det är passionerad och det har typ "mörk" känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du försöker att skriva på svenska.

   Radera
 31. klippet handlar om förbjuden kärlek det är fest o kvinnan sitter i sitt rum, en kille kommer och han frågar henne om hon vill att han ska gå hon säger inget o tar av sig en klädsdel, hon har varit otrogen mot sin man antagligen eftersom hon var osäker från början, hon tycker inte om sin man som hon e gift med. Men jag tycker inte att man ska vara gift med någon som man inte tycker om, för då är det svårt att leva med personen, att vara otrogen hjälper inte alls, det gör saken värre ifall hennes man då får reda på detta.

  SvaraRadera
 32. It's about forbidden love. She is married with an other man but she spend her time with an other man.

  SvaraRadera
 33. Den handlar om förbjuden kärlek, hon är redan gift med en man hon inte älskar som hon var tvungen att gifta sig med. Det är förbjudet för dom att älska varandra men de älskar varandra ändå, som är så kallad äkta kärlek.

  SvaraRadera
 34. den handlar om förbjuden kärlek som slutar med krig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Du som har sett filmen tio gånger skulle kunna skriva en hel uppsats kring denna ju. Använd denna film till analysuppgiften om du vill.

   Radera
 35. Det är förbjuden kärlek efter hon är gift med en som hon inte älskar. Det är egentligen inte förbjuden kärlek eftersom hon inte älskar honom, så hon träffar en annan i hemlighet och hon vet att hon gör ett misstag men hon vill inte låta honom gå i alla fall.

  SvaraRadera
 36. Denna tjejen var tvungen att gifta sig med en man som hon inte ens älskar. hon älskar nog denna killen i filmen, och är otrogen mot sin man (som hon inte ens älskar). Hon är fast i en jobbig kärlek. som hon vill komma ifrån.

  SvaraRadera
 37. Denna scen handlar om förbjuden kärlek om man ser det från folkets och omgivningens syn, eftersom att Helena är gift med en man hon inte älskar. Men egentligen är hon bara en oskyldig kvinna som tvingas gifta sig med någon hon inte älskar.

  SvaraRadera
 38. tycker att det är förbjuden kärlek, för hon tycker inte att han borde vara där för att hennes man kommer bli rasande, men dom kör på ändå... // Oliver Elvingsson, David Falkenström

  SvaraRadera
 39. Det är förbjuden kärlek. Hon är gift med sin man men är otrogen.

  ////////////////////////////////////////////////////////////////
  Albin Elshani


  Forza Juve

  SvaraRadera
 40. Det handlar om förbjuden och olycklig kärlek. Hon har redan en man som hon är gift med men det verkar som om hon egentligen inte vill ha honom. Därför är hon otrogen i smyg och vill träffa denna killen i smyg. Samtidigt så är hon rädd och ber honom gå ut från rummet så inte hennes man kommer på dem. Eftersom hon kunnat vara otrogen då tycker jag det är konstigt att hon är gift med den mannen hon är med, för det verkar som att de inte är lyckliga och att hon egentligen inte vill ha honom, med tanke på att hon var otrogen mot honom. Bättre att göra slut och vara ärlig, än att leva med att man varit otrogen. Det kan handla om att hon har blivit tvingat till att gifta sig med den mannen hon är gift med, annars hade hon inte varit otrogen.

  / HAURIN

  SvaraRadera
 41. Det är en förbjuden kärlek. Hon är gift och har en annan man. Så hon är även olyckligt kär i den här killen. // Amal Farah

  SvaraRadera
 42. Panithan
  Filmen handlar om en kille som inte få träffa tjejen. Det är som hemlig kärlek som ingen annan vet om det.

  SvaraRadera
 43. en förbjuden kärlek. hon är gift med en men älskar en annan . man kan inte stoppa känslorna. det är inte rätt det hon gör men som sagt om man är kär så vet man inte riktigt vad man gör eller vad man tänker eller hur man tänker. man bara gör hur man känner. men om det är fel eller rätt klart är det fel tycker jag. hjärnan och hjärtat bråkar med varandra i det här läget. om man är stark så vinner hjärnan men om man är svag så vinner hjärtat :) lite komplicerat :)

  SvaraRadera
 44. Förbjuden kärlek.
  De älskar varandra och de träffas i smyg. De kan inte vara tillsammans. Hon är redan gift.
  Men hon kan säkert göra slut med sin make, men han är säkert rik och det är därför hon vill inte göra slut med honom.

  SvaraRadera