tisdag 10 januari 2012

Melissa Horn

94 kommentarer:

 1. Vad handlar låten om? Vad är det Melissa Horn vill förmedla? Vad känner hon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kärlek. att hon har förlåtet honom bara att han kommer för hon saknar honom och vill ha bara honom.
   hon känner sig lämnad.

   Radera
  2. Man kan bli lämnad på olika sätt. På vilket sätt tror du att hon har blivit lämnad? Varför har hon förlåtit honom? För vad har hon förlåtit honom?

   Radera
  3. Den handlar om kärlek, det är hon som jobbar för kärleken att han inte försöker. Hon vill att sin kärlek ska komma hem till henne och att hon väntar på honom.
   Men Han har varit otrogen och hon vet om det, det är det hon menar med säg ingenting till mig för hon har redan förstått. det är då hon "reser ifrån honom" även fast hon älskar honom och vill ha honom nära.

   Radera
  4. Jag tror att låten handlar låten handlar om att hon vill att hennes pojkvän ska komma tillbaka till henne! Att killen är otrogen och hon vet det utan att han har berättat det! hon vill bara ha tillbaka honom asså inte dela honom med någon annan!

   / Filip

   Radera
  5. Låten handlar om kärlek. Hon sjunger om att hon har lämnat sin pojkvän och att hon känner sig ensam. Jag tror hon skrev detta efter deras förhållande tog slut! Att trots man är ensam kan man vara stark. Hon vill visa sina känslor och därefter gå vidare i sitt liv. Men problemet är att hon inte vill förlora honom, så hon försöker övertala honom att försöka tänka om och gilla henne igen.

   //Maroun Radi

   Radera
  6. Låten handlar om kärlek, men bara från hennes sida. Han bryr sig inte och det är bara hon som försöker få kärleken att fortsätta.
   När hon säger ” kom hem när du vill, jag är vaken hela natten ” betyder att hon fortfarande inte ha gett upp helt att han kan förändras och att hon väntar på honom för att komma tillbaka. Men kärleken kan inte fortsätta om inte både kämpar men hon vet att hon kommer att må bättre med tiden

   Dalia

   Radera
  7. låten handlar om kärlek hon är kär i en man som har varit otrogen mot henne hon känner sig djupt sårad och hon vill förlåta honom för hans otrogenhet.
   Mohamud

   Radera
  8. Mohamud och Klara: Kan bara hålla med! Filip: Ja, kanske därför som hon inte vill att han skall säga något. Om han berättar så blir det så definitivt. Då måste hon välja mellan förlåtelse och värdighet. Så länge han tror att hon inte vet så kan deras relation fortsätta om det är det hon vill. Maroun och Dalia Ja, ibland är det svårt att släppa taget.

   Radera
 2. Låten handlar om kärlek. Hon vill förmedla om att hon är lämnad, hon vill säga att han ska komma hem igen. Hon tror att hennes älskling kommer att komma hem igen. Hon tar ut all känslan om hur ensam hon är och att hon är lämnad ensam. Det finns ett djupt sår inom henne det syns tydligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och han kommer ju hem tillslut. Vad tror du hon menar med "Säg ingenting till mig?" Varför vill hon inte att han skall säga något? Vad är det hon vill att han inte skall säga?

   Radera
  2. Hon vill inte att han ska säga något , för hon vet varför hon är lämnad och att hon förstår hans känslor det är därför hon vill inte att han ska säga något.

   Radera
 3. Melissas låt handlar om brusten kärlek som inte är ömsesidig, alltså att det bara är hon som försöker, men inte han.
  Enligt henne visar han ingen entusiasm, ingen glöd.
  Hon förväntar sig mer utav honom för att hon vet hur mycket hon själv är villig att göra för honom.
  När hon säger "du reser utan mål, så nu reser jag mig bort från dig", alltså att han inte vet vad det är han vill, därför bestämmer hon sig för att ge sig av, hon är helt enkelt trött på att försöka laga något som istället brister.
  Melissa använder metaforer i texten. Ett exempel är "Det är släckt överallt, men jag tror att våren kommer snart." Det hon menar är att deras kärlek brister, men hon tror att snart kommer bli ljusare"bättre snart.
  Det hon vill förmedla är att kärlek inte kan fungera om den inte är ömsesidig, men trotts det skall man inte sluta kämpa.

  SvaraRadera
 4. Låten handlar om att hon blivit lämnad av någon person som är viktig för henne. Utan denna personen är hon borta och känner sig överlämnad. Hon försöker få denna personen att komma tillbaka men det verkar inte fungera.
  Hon vill säkert förmedla hennes sorg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad borde hon göra enligt dig?

   Radera
 5. Melissa Horn sjunger om kärlek. När hon sjunger om : säg ingenting till mig, jag hör stegen när du går.. Hon har haft en pojkvän som hon har lämnat för hon gillade inte honom. Det var värt att lämna den killen.Hon känner sig obekväm med han. Hon sjunga den här låten för att öppna sina känslor.Hon är sårad men känner sig stark för att leva vidare livet med en annan kille. Hon har bestämt för att visa detta för andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt svar! Du är den första som reflekterar kring att låten kan ha varit skriven i efterhand. Du tar perspektivet att det är hon som är stark idag och har lämnat. Att hon ser tillbaka.

   Radera
 6. Hon sjunger om kärlek om när hon hade en pojkvän som hon hade lämnat för att hon kände sig obekväm och hon är sårad när hon sjunger denna låt men hon är stark och vill bara gå vidare.

  SvaraRadera
 7. Låten handlar om olycklig kärlek, eller i alla fall att den hon älskar inte älskar henne lika mycket som hon älskar den. Att hennes känslor är starkare än hans. Hon är nog rädd att förlora den, så hon står ut med vad som helst och säger inte ifrån. Hon hoppas nog ändå att det ska bli bra igen, då hon påpekar att våren är på väg, och våren symboliserar ofta förälskelse.
  Jag tror att hon vill förmedla att man kan gå vidare efter att man blivit lämnad, det känns som om hon har insett att det är över och att han redan gått vidare i deras förhållande utan att säga något till henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vikten av kommunikation...:)

   Radera
 8. Låten handlar om kärlek. Låten handlar om hennes jobbiga relation till sin ex-pojkvän. Hon lämnade pojkvännen men efteråt kände hon sig väldigt ensam. Jag tror hon skrev låten i hopp om att vara stark och kunna gå vidare trots att hon kände en sådan stor sorg.

  SvaraRadera
 9. Låten handlar om kärlek. Hon har lämnat en kille som hon inte tycker om. Melissa sjunger denna låten för att öppna sina känslor. Hon är stark och vill gå vidare.

  SvaraRadera
 10. Låten handlar om kärlek. Och det hon vill förmedla är att hon har lämnat någon men försöker att vara stark och hon vill visa att man kan gå vidare. Hon känner sig stark.

  SvaraRadera
 11. Låten handlar om kärlek, hon sjunger om sin förra pojkvän som hon lämnat, hon känner sig ensam nu men bestämmer sig ändå för att gå vidare med livet. Hon vill visa andra att det är okej att vara ensam men att det inte ska ändra på ens tankar. Tycker man inte om att vara tillsammans ska man visa det, tycker hon (och jag med för den delen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att vara singel, med människor som bryr sig än ensam i ett förhållande. Vad är ensamhet? Isolering eller frihet? :)

   Radera
 12. Låten handlar om kärlek och om att hon har blivit lämnad av någon. Kärlek är inte alltid enkelt och det kan ta slut väldigt snabbt. Hon känner sig sårad för det som har hänt men visar ändå upp mod och hon vill gå vidare i livet.

  SvaraRadera
 13. Låten handlar om kärlek. Hon sjunger om att hon har lämnat sin förra pojkvän och att hon känner sig ensam. Jag tror att hon skrev denna låten efter deras förhållande och Melissa vill nog visa att trots man är ensam kan man vara stark. Hon vill visa sina känslor och därefter gå vidare i sitt liv.

  SvaraRadera
 14. Låten handlar om hennes kärlek till någon. Att kärlek är inte alltid lätt. Hon är bekymrad över hur svår dess kärlek är, hon fortsätter med sitt liv för att hon känner sig stark, modig och kapabel till att finna kärleken åter igen och gå vidare.

  SvaraRadera
 15. Låten handlar om kärlek, hur hon försöker förmedla sina känslor genom låten. När hon säger: kom hem när du vill, jag är vaken hela natten, tolkar jag som att hon kan inte sova eftersom hon måste få ut det hon vill berätta för honom. Att hon vill lämna honom eftersom han inte gör henne lycklig. Det är som att allting är mörkt när hon är med honom, men utan honom kommer våren igen. Hon vet vad hon vill i livet och måste följa sin väg, utan honom. Men han verkar vara blind för det, som att han inte ser på henne att hon mår dåligt.
  Det Melissa vill förmedla är att man inte ska vara tillsammans med någon bara för att, utan att det viktigaste är att man själv mår bra och är lycklig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sista meningen stämmer väldigt bra, det är viktigt att man lyssnar på sina egna känslor och inte vad andra tycker passar och inte passar dig. Annars blir det nog lätt konstigt i ett förhållande om man hela tiden ska bry sig om vad andra anser vara bäst.

   Radera
 16. Melissa sjunger om kärlek och om en pojkvän hon någon gång haft. De har nu gjort slut och hon fattar inte att hon varit tillsammans med honom eftersom hon kände sig obekväm med när hon var i närheten av honom. Hon vill nu gå vidare och hitta någon hon inte är obekväm vid och hon är känner sig nu tillräckligt stark för det.

  SvaraRadera
 17. Låten handlar om kärlek, och att hon blivit lämnad av sitt ex. Hon menar att han inte behöver förklara sig för hon förstår honom ändå, hon förstår att han skäms för henne, då han inte ville visa öppet att de för de. Hon har bestämt sig för att gå vidare, och tänker inte låta honom stå i vägen för henne. Hon är stark och klarar sig själv.

  SvaraRadera
 18. Låten handlar om "olycklig kärlek" där hon vill förmedla sin sorg genom låten där hon beskriver den här personen som en människa utan vetenskapen om vad kärlek handlar om trots att han "skriver om vad kärlek är". Hon har känslor för en person som förändrats från en kärleksfull person till en människa vars känslor slocknat och inte behandlar henne längre på samma sätt. Trots sin kärlek till den här personen vill hon lämna allt bakom sig och resa bort för att bli av med den smärtsamma sorgen hon bär på inombords då hans beteende förstört henne.

  SvaraRadera
 19. Melissa Horns låt Säg ingenting till mig handlar om hennes kärlek till mannen som inte älskar henne tillbaka. Hon förmedlar en massa kärlek och texten berättar väldigt mycket om hur mycket hon vill att han faktiskt ska komma tillbaka. Hon säger bland annat att han ska komma hem när han vill och att hon på så sätt väntar på honom. Men samtidigt så tror jag att låten handlar om att gå vidare och att hon skrivit den om att bli lämnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja! Kom hem när du vill kan också handla om kärlekens desperation. Att när man verkligen älskar någon så kan man nästan offra sig själv och bli självutplånande bara för att få behålla personen i fråga.

   Radera
 20. låten handlar om kärlek.
  Hon sjunger om att hon har lämnat sin pojkvän för att hon inte gillade honom. Hon blev sårad och kände sig ensam. Med den här låten vill hon gå vidare i sitt liv.

  Nikola

  SvaraRadera
 21. Låten handlar om olycklig kärlek. Hon har blivit lämnad av en kille, men han har inte sagt till henne att det är slut utan han visar bara det på olika sätt och bryr sig inte om henne längre. Men hon har förstått att han inte vill ha henne längre, därför sjunger hon "säg ingenting till mig", han behöver inte säga något, hon har redan klart för sig vad han känner. Hon känner sig osäker utan honom men har bestämt sig för att verkligen lämna honom och gå sin egna väg istället för att leva med någon som inte längre älskar henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är snällare att säga vad man känner eller inte känner. Annars leker man med en människas tid och känslor. Varför skall han eller hon vänta om det inte finns någon eller något att vänta på? Samtidigt om man befarar att man skall få en negativ utgång, så kanske man föredrar att inte få det berättat för en direkt. Det är skönt att hoppas lite längre...:)

   Radera
 22. Daniella Bengtsson12 januari 2012 12:53

  Låten handlar om hur hon har blivit lämnad. Hennes kille har som glömt bort henne, ser henne inte längre på samma sätt. Hon har inte insett det förens nu. Hon inser att hon inte längre kan stanna kvar hos honom, han älskar henne inte längre. Tanken på att stanna kvar med honom, låtsats som ingenting, är ingen kul tanke. Hon har bestämt sig för att lämna honom för gott, gå vidare istället för att va fast med honom.

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Låten handlar om obesvarad kärlek. Hon vet att killen börjar ta avstånd och inte är så intresserad längre. Så hon lämnar honom eftersom hon inte får något tillbaka. Så nu tänker hon tillbaka på tiden när hon hela tiden väntade på honom, att han skulle komma hem men även att han skulle visa något tecken på att han fortfarande älskar henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet är det sista som överger människan.

   Radera
 25. Låten handlar om kärlek. hon verkar tänka tillbaka på det förflutna som har varit, då när hon var tillsammans med den här personen. Hon tänker på hur kär hon var men ej blev älskad tillbaka. Hon vet att de inte har de så bra tillsammans eftersom hennes kärlek inte blir besvarad så nu tänker hon tillbaks hur hon väntade på att det skulle bli bättre, vilket de inte blev så nu går hon vidare istället. Hon kände sig sårad då men nu är hon stark.

  Annie

  SvaraRadera
 26. Låten handlar om kärlek, eller rättare sagt olycklig kärlek. Hon var för förälskad i en person som inte kände likadant för henne. Hon gjorde allt för personen och först hoppades hon på att det skulle bli bra igen eftersom hon hade starka känslor för honom. Hon trodde verkligen på kärleken men sedan insåg hon att det inte var värt att kämpa när inte den andra personen i fråga kände likadant. Då fanns det inget bättre val än att släppa taget och gå vidare även om det var jobbigt. Så jag tror hon skrev låten som ett avslut. För att komma över det hela och kunna gå vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som använder böcker, texter, dagböcker som avslut och terapi. Saker blir lättare att förstå när man tvingas sätta dem i ord. Andra skräms av att skriva ner känslor för då blir allt så definitivt.

   Radera
 27. låten handlar om att hon blir lämnad ensam, hennes älskling har inte kommit tillbaka ännu men hon väntar till att han ska komma. Hon hade starka känslor för killen därför är det svårt att inte sluta tänka på honom. Det är svårt för henne och släppa taget men hon försöker men hon lyckas inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland vill huvudet en sak och hjärtat något annat!

   Radera
 28. Det är inte så dålig, jag tycker om hons röst, det är bra. Låten är lite långsam och det kan bli lite snabbare. Men jag vet inte vad hon sade, tyvarr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du försöker! She says that she doesn´t want him to tell her anytning. She says say nothing. He didn´t came home. She doesn´t know if he is leaving her or if he is with somebody else. Because she loves him she doesn´t want to know.

   Radera
 29. Låten handlar om kärlek men hon är inte lycklig. Hon sjunger för en kille som inte älskar henne likadant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ella, det är fantastiskt att du bara har varit här i 6 månader.

   Radera
  2. Bara 4 månader =P =D

   Radera
 30. Låten handlar om kärlek! Hon sjunger om hennes pojkvän som hon en gång haft, Låten säger mig att hon är ledsen för att han inte fanns för henne eller var vid hennes sida. Rättare sagt otrogen, eftersom han aldrig kommer hem eller pratar med henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tror du att människor stannar i relationer som inte är bra för oss?

   Radera
 31. den låten handlar om olycklig kärlek ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du läst någon bok eller sett någon film om olycklig kärlek, vilken?

   Radera
 32. Den handlar om olycklig kärlek, Hon älskar en kille som inte älskar henne på samma sätt. Hon vet om det, men hon vägrar nog inse det..

  SvaraRadera
 33. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 34. Det handlar om att tjejen sjunger en låt för en kille för att hon älskar honom men hon vet inte om han älskar henne tillbaka, därför väntar hon på att han kommer för hon älskar honom så mycket, hon låter han ta den tid han behöver för att känna efter hur han verkligen känner, om han känner samma. //Oliver Elvingsson, David Falkenström

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, hon låter relationen vara på hans villkor.

   Radera
 35. Hon sjunger om kärlek, att hon saknar sin pojkvän eller någon nära som har lämnat henne.
  Att personen fortfarande finns kvar inom henne och överallt hon är.

  //Albin Elshani

  SvaraRadera
 36. Jag tror den handlar om olycklig kärlek och två personer som är tillsammans med den enda gör bara som den vill och den andra får passa upp efter den första hela tiden.
  Jag tror hon vill förmedla att det är bättre utan kärlek än med olycklig kärlek.

  SvaraRadera
 37. Melissa Horn låt Säg ingenting till mig handlar om kärlek. Hon kämpar för kärleken och gör allt för att det ska fungerar men hon tycker inte han försöker. Han kommer inte hem och hon vet inte om han har lämnat henne eller om han är med någon annan? Hon älskar honom så egentligen vill hon nog inte veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tolkar jag också låten. :)

   Radera
 38. Låten handlar om en tjej som gör en låt om en kille som hon älskar. I låten säger hon även om att hon inte riktigt om han känner likadant. Men hon vill att han ska veta att hon alltid kommer att älska honom och att hon alltid kommer att vänta på honom. // Amal Farah

  SvaraRadera
 39. Låten handlar om olycklig kärlek. Hon sjunger om hennes kille som hon har blivit lämnad av. Hon är sårad och ledsen över att han inte finns där för henne längre. Hon vill nog förmedla att han var hennes rätta och det är på så sätt hon sjunger att hon kommer vänta på honom och att han ska komma hem när han vill. För hon kommer alltid vänta och alltid älska honom lika mycket. Hon vill även förmedla att man aldrig ska tappa hoppet, fortsätta kämpa och vänta på sin rätta även om det kan göra ont inombords.
  Låten var bra, men sorglig. Man kunde sätta in sig själv i hennes situation och känna hur hon känner sig inombords och hur mycket man kan sakna och älska en person även om han/hon lämnat en.
  / Haurin

  SvaraRadera
  Svar
  1. The one that got away... Samtidigt kan man ifrågasätta om han är den rätta när han inte behandlar henne bättre. Jag tror att det finns flera rätta. Om man träffar någon som kan vara en "rätta" så tror jag att man måste behandla varandra bra så att det känns som att man kan tillbringa 40 år med den här personen. Jag tror också att de handlar om timing. Någon kan ha varit en "rätta", men att man inte var i det livsstadiet just då. Man måste vilja samma sak just då och att detta inte förändras under livets gång...:)

   Radera
 40. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 41. Panithan P
  Det handlar väl om kärlek. Kärleken som inte sägs av någon. Man säger inte att man älskar varandra. Hon vill helt enkel att hennes pojkvän säga någon till henne. :D

  SvaraRadera
 42. Låten handlar om kärlek, om hennes kille som var otrogen mot henne. Hon visste att han var otrogen. Låten heter Säg Ingenting till Mig för att hon ville inte prata med hennes kille för att han var otrogen.

  SvaraRadera
 43. Låten handlar om olycklig kärlek ! Hon förmedlar för oss att hennes pojkvän är ute hela natten, de är inte lika bundna med varandra som de var innan, och då misstänker hon att hennes pojkvän är otrogen, för att han inte visar sina känslor på samma sätt som han har gjort innan ! Hon känner då sorg inombords. // Dardan K.

  SvaraRadera
 44. Låten handlar om att en kvinna som har blivit bedragen och inte längre har samma förhållande till sin kille. Hon vet att han inte längre känner lika starkt för henne, vilket hon i sången förklarar med
  "säg ingenting till mig, jag ser allting ändå". Jag tror att hon fortfarande älskar honom, och att hon hoppas på att de kan lösa de problem de har, men hon vet innerst inne att hon har förlorat honom. Låten handlar alltså om olycklig eller obesvarad kärlek.

  SvaraRadera