tisdag 10 januari 2012

Tristan och Isolde

51 kommentarer:

 1. Skall man få gifta sig med vem man vill? Och om man inte får det då. Om föräldrarna har en annan plan... Vad gör man då? Hur känns det att älska någon som man inte kan vara med. Att älska någon som har en annan plan? Att älska någon som inte passar in i ens egen plan? Och varför är det så svårt att hålla sig borta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man ska få gifta sig med vem man vill! Om man gifter sig med en person som man inte älskar så är det inte äkta kärlek och då kommer äktenskapet inte att bli så bra! Om föräldrarna har något emot att man vill gifta sig med vem man vill så hade flytta till en annan stad/land varit en bra idé. Att älska någon som man inte kan vara med känns inte så bra!

   Radera
  2. Ja man ska gifta sig med vem man vill oavsett vad föräldrarna har för planer för den personen för att det är deras liv och det är de som kommer att tvingas spendera livet med den man inte älskar. Jag tycker om man gifter sig med den personen man. är inte kär i så kommer äktenskapet aldrig att funka och man kan aldrig hålla sig borta från den personen man vill vara med


   Dalia

   Radera
  3. Filip och Dalia: Kan bara hålla med!

   Radera
 2. Ja man ska få gifta sig med vem man vill. Jag tycker man ska följa hjärtat och gifta sig med den som känns rätt. Det känns jobbigt och är svårt, och när det är som jobbigast känns det som att livet aldrig kommer gå vidare. Det är svårt att hålla sig borta eftersom att personen man älskar finns i huvudet hela tiden.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker absolut att man ska få gifta sig med precis vem man vill. Det är meningen att man ska leva hela livet med den man gifter sig med och med fel person kan det såklart vara mycket svårt. Man borde inte ingå äktenskap med någon man själv inte vill och att älska någon som inte älskar än tillbaka är aldrig lätt. Om båda inte vill samma sak med livet kan det nog vara svårt, men jag är ganska säker på att man kan forma livet efter varandra och skapa någonting som passar bådas behov. Att hålla sig borta ifrån någon som man älskar är svårt på grund av att denne ofta finns i ens tankar hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Att man skall få gifta sig med vem man vill,att ingen annan utan du själv bestämmer vem du vill dela ditt liv med och att älska någon och dela sina känslor med någon som man inte har förtroende för kan bli väldigt svårt om man får problem i framtiden.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att man skall få gifta sig med vem man vill, man kan inte direkt "bestämma" vem man blir kär i egentligen. Att älska någon som man inte kan vara med tror jag skulle kännas riktigt jobbigt eftersom man vill ju vara med den man älskar.

  SvaraRadera
 6. Ja man ska få gifta sig med vem man vill, känslor är inget man styr över, det finns inte några förutspådda känslor för någon, men att vara förälskad i någon man inte får vara med måste vara väldigt jobbigt och frustrerande.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att man skall få gifta sig med vem man själv för man kan inte bestämma över vem man kommer älska. Att inte får vara med den man älskar måste vara jättejobbigt eftersom man vill ju vara med en person som man älskar, det är också därför det är så jobbigt att hålla sig borta från någon man älskar eftersom denna personen alltid finns i tankarna. Sen är det också väldigt jobbigt om man älskar någon som inte har samma plan som sig själv men jag tror att om man älskar varandra tillräckligt mycket så kan man anpassa sig efter varandra.

  SvaraRadera
 8. Att få gifta sig med vem man vill tycker jag borde vara en självklarhet, då det är meningen att den man gifter sig med ska man vara med resten av livet. Och att spendera resten av sitt liv med någon man inte älskar blir man ju inte lycklig av. Jag tror att man bara kan känna äkta kärlek för någon som älskar en tillbaka, gör inte personen ifråga det så är det inte äkta kärlek. Då är det någonting som saknas.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte någon annan kan bestämma över vem man ska älska och gifta sig med. Det måste man få känna efter och bestämma själv. Eftersom man ska leva med personen resten av sitt liv måste det finnas kärlek och känslor från båda hållen om en relation ska vara bra. Påtvingad kärlek håller inte i längden så varför slösa bort tid av sitt liv på något som inte är äkta?

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att man ska få gifta sig med den man vill. Man kan inte välja vem man ska älska och har man inga känslor för den som man ska gifta sig med så tror jag inte att äktenskapet kommer fungera.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Älskar man någon så kommer man ändå vara med den personen även om man är gift med en annan. Det ska inte spela någon roll vad andra tycker, att älska varandra ska duga för att övertala alla andra att man har gjort rätt. Om de andra fortfarande inte tycker om det är det deras problem.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det är självklart att man ska få gifta sig med den man vill. Om man vill vara lycklig hela livet är det lättast att vara det med dem man älskar. Det måste vara väldigt tufft och svårt att älska någon som man inte kan vara med. Man vill ju vara med personer som man älskar. Om två personer inte alls har samma mål med livet kan det vara svårt att vara med varandra. Men absolut inte omöjligt!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker absolut att man ska få gifta sig med vem man vill. Den personen man älskar och är lycklig med och att personen tillbaka älskar en. Vi människor kan inte direkt trycka på en knapp och få känslor för vem som helst, bara för att ens föräldrar har planerat något annat. Att älska någon som man ej kan vara med tror jag är som att man andas fast man egentligen inte lever . Livet är ändå baserat på de människor man älskar och att vara ifrån en sådan människa är som att något har sugit ut all lycka ur en.

  SvaraRadera
 14. Jag tycker att man ska gifta sig med människan man älskar och inte lyssna på någon annan än sig själv, man förtjänar att vara lycklig. Har föräldrar en annan plan ska man stå på sig, men det är tyvärr så att inte alla har mod till att göra detta vilket ger en känslan av att det inte finns så mycket att göra. Utvägar finns det alltid, man ska bara följa sitt hjärta.
  Ibland är kärlek orättvist och det går inte alltid som man vill och så är livet, man kan inte få allt man vill ha.
  Är man kär är det alltid svårt att hålla sig borta, man kan inte stänga av sina känslor. Man tänker på personen hela tiden och man har inte styrkan till att hålla sig borta som kanske andra kan ha.

  SvaraRadera
 15. Att man ska få gifta sig med man vill är ju en självklarhet. Och även om ens föräldrar tänkt ut något annat åt en så kan man inte rå för vad man känner, det går inte att låtsas att älska någon. Om den man vill gifta sig med och en själv har olika syn på livet och inte kommer överens så är jag säker på att man kan komma på något sätt som passar för båda, för älskar man verkligen någon så offrar man och ger upp saker för att göra den andra lycklig. Varför det är så svårt att hålla sig bort är för man vet hur lycklig man är med denna person och vill verkligen leva med den personen.

  SvaraRadera
 16. Självklart ska man få gifta sig med vem man vill, vi lever ju trots allt i ett fritt samhälle, och om någon annan har något emot det så är det ju deras problem. Om man nu har en perfekt uppbyggd plan så får man kanske ändra på den om man blir förälskad i någon som inte passar in i den, och vice versa, om personen man blir förälskad i har en annan plan, så ändrar nog den på planen om den verkligen älskar dig.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Att älska någon man inte får vara med måste kännas riktigt jobbigt eftersom man vill vara med den personen och inte med någon annan.

  Nikola

  SvaraRadera
 18. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill och att gifta sig med den man egentligen älskar. För att om man gifter sig med någon man inte tycker om måste ju vara jättejobbigt och svårt.

  SvaraRadera
 19. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Att älska någon man inte får vara med måste kännas riktigt jobbigt eftersom man vill vara med den personen och inte med någon annan.

  Nikola

  SvaraRadera
 20. Daniella Bengtsson12 januari 2012 13:33

  Man kan inte rå för vem man blir kär i. Därför tycker jag att man ska få gifta sig med vem man vill. Det kan ingen annan bestämma åt dig. Andra kan få ha åsikter, men inte fatta besluten åt dig. I så fall är chansen större att du blir olyckligt gift. Kanske med någon knappt känner. Hur kul hade det vart på en skala? Jag tror att man skulle känna sig instängd. Inte få bestämma själv. Därför tycker jag att man ska få gifta sig med vem man vill.

  SvaraRadera
 21. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Man kan inte tvinga någon att älska en. När man gifter sig ska båda älska varandra lika mycket. Att älska någon man inte kan vara tillsammans med är svårt. Men tyvärr går det inte att bestämma själv vem man ska älska och inte. Dock måste båda älska varandra för att det ska funka. Man kan inte vara lycklig om inte den andre älskar en tillbaka. Utan då får man nog inse att man måste gå vidare.

  Annie

  SvaraRadera
 22. Jag tycker man ska få gifta sig med vem man vill. Man ska inte bli tvingad att gifta sig med någon som man inte älskar för då kommer ingen i paret att bli lycklig och man kan inte tvinga sig till att älska en viss person. Om man älskar varandra tror jag man löser det med ens planer i livet, även om de inte riktigt ser lika dana ut. Man får helt enkelt kompromissa och inte bara tänka på ens egna planer.

  SvaraRadera
 23. Vi har alla rätt att vara kära till vem man vill och gifta sig med personen som man vet är rätt för sig.
  Att gifta sig med någon är ett allvarligt beslut som du själv ska ta !
  Det är inte lätt att älska någon som inte har samma känsla tillbaka. Men att kärleken är ömsesidig från båda personerna är det svår att vara långt bort från varandra. Alla ens tankar går åt den personen.

  SvaraRadera
 24. För mig är det självfallet att man skall få gifta sig med den man älskar. Det finns familjer där det till mestadels är dottern som blir bortgift. Tragiskt, ofattbart och oerhört oförnuftigt är vad det är!
  Det är det för att man blir tvungen till att göra något mot sin egen vilja.
  De som blir bortgifta har antingen ingen själv instinkt eller inget mod till att bryta mönstret som pågått i familjen, vilket är att bli bortgift. Oftast ärver man att bli bortgift, alltså att generationen innan en själv också blev bortgifta.
  Självfallet skall man få gifta sig med vem man vill, sedan om det är så att den man älskar älskar någon annan, är det en annan femma. Man skall fortsätta försöka för att få den personen man vill vara med, men om man ser att det verkligen inte fungerar, skall man försöka låta det gå.
  Det är svårt att låta den man älskar gå sin väg. Det är det eftersom att den individen får dig till att känna dig speciell/unik och du talar om han/henne med dina nära & kära.
  Det jag vill ha sagt är att det är svårt att glömma någon man älskar för man har flertals minnen med den individen och man har nämnt han/henne när man talat med sina vänner.
  Det kommer alltså bli som när någon man haft kär dött på ett tragiskt sätt, då undviker man att nämna den personen, men nu lever personen och du undviker att han/hon kommer upp när du diskuterar med andra och tänka på han/henne.
  Om mina föräldrar hade talat om för mig att jag skall bli bortgift hade jag gjort allt jag är kapabel till att göra för att få det ogjort och ändra på deras planer.
  Alltså tycker jag att att bli bortgift är fel!

  SvaraRadera
 25. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill och det är man själv som bestämmer om sitt liv.Om det är någon annan som säger att du inte får gifta dig med den personen så kommer det att såras och därmed så kommer det ändå att gå snett.Det kan vara svårt att vara borta p g a att man på något sätt älskar honom ändå,det är känslorna som styr där.

  SvaraRadera
 26. Love is hard especially when you can not have it. Of course you should marry who you want, even if that means going around your parents. It is terrible and heart wrenching to love someone who does not love you back, all you want to do it make them love you back.
  Love är hårt, och mer så när du kan inte har det. Du skulle gift vem du vill, om du måsta gå mot föräldrar sen du göra det.

  SvaraRadera
 27. Dem älskar varandra och vill leva med varandra, dem är kära och dem vill inte släppa taget. Men att bli bortgift med någon man inte älskar eller känner något speciellt för, är något fruktansvärt. Och det är inte rätt någonstans!
  Det är inte okej att gifta sig med vem som helst, Tycker jag. Det beror på vad man är och vart man är ifrån.

  Jina

  SvaraRadera
 28. man ska jue självklart välja själv vem man vill gifta sig med, ingen annan ska kunna bestämma eller tvinga en till giftermål, Hon tycker nu om den här killen som hon e väldigt kär i o jag tror att de kommer att gå långt med kärleken, men det e något som hindrar kvinnan på något sätt eftersom hon e gift med en annan, om föräldrarna har andra planer som man inte sj tycker om så tycker jag att man ska rymma hemmifrån, det e nog det enda för att komma ifrån sin familj o va med mannen man älskar istället o det är värt det, klar familjen blir ledsen över det men kommer o sakna henne, de blir säkert lite arga men kommer över det så småningom

  SvaraRadera
 29. In my opinion you should can marry who you want, without codetermination of the parents.

  SvaraRadera
 30. Jag tycker att man kan inte gifta sig med en person som man inte älskar utan att man själv kan välja. Om man har en plan med livet som passar inte till en starkt kärlek som man inte vill lämna är det jätte svårt att välja mellan de två mögligheter men man måste träffa den besluten själv vilken väg som man vill följa efter.

  SvaraRadera
 31. tycker man får gifta sig med vem man vill utan att någon klagar osv.. man ska respektera det ist för att vara emot det.

  SvaraRadera
 32. Giftmål är till för att man ska vara med den man älskar för all evighet, Att vara tvungen att gifta sig med en man inte älskar är inte rätt om man vill gifta sig med den man älskar och då ska man kämpa till slutet för att få vara med den personen. Äkta kärlek går inte att hindra för den är såpass stark.

  SvaraRadera
 33. Hon ska göra som hon vill och känner. det blir bäst så, endast hon vet vem hon är kär i och känner äkta kärlek med. Hon ska följa sitt hjärta innan det är försent. Dem vill dela livet med varandra.

  SvaraRadera
 34. Ja man ska få gifta sig med vem man vill, man kan inte leva livet ut med att vara med en person man inte gillar. Men inte i detta fallet då det verkar som han är på motståndarsidan i ett krig så nja de blir tveksamt. ///Albin Elshani


  Forza Juve

  SvaraRadera
 35. Frida Carlsson17 januari 2012 11:37

  Jag tycker man ska få gifta sig med den man vill, för då blir man lyckligast! Ens föräldrar ska inte få bestämma för de vet inte ens egna känslor och om de bestämmer så kanske de inte blir lyckliga för alltid. Om man älskar någon som inte älskar en tillbaka så har man ofta svårt att släppa taget om den personen! Och det är bara för att man kan inte styra kärleken eftersom kärlek är så starkt!! För att man ska vara lyckliga hela livet så måste båda känna likadant!

  SvaraRadera
 36. hon älskar inte den hon är gift med så hon är otrogen med en annan o det får man inte vara, så de dödar den andra killen. hon vill inte vara gift med den hon är med, hon är kär i en annan men det får hon inte vara, olycklig kärlek //Oliver Elvingsson, David Falkenström

  SvaraRadera
 37. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Om föräldrarna har en annan plan tycker jag att man ska prata med dem men om de inte funkar tycker jag det bästa är att flytta eller rymma.
  Att älska någon men inte kan vara med den måste vara hemskt, speciellt att veta att denna personen ska mot sin vilja behöva gifta sig med någon annan.
  Jag tror att det är så svårt att hålla sig borta från varandra för kärlek är en så stark känsla och man blir beroende av att höra av personen eller se personen.

  SvaraRadera
 38. Tjejen i filmen har blivit tvingad till att gifta sig med mannen, de har styrt henne och bestämt vem hon ska gifta sig med även om hon inte vill. Hon vill vara med killen hon älskar men det får hon inte. Därför är hon otrogen, eftersom att den mannen hon giftes bort med älskar hon inte och det var bara tvång. Jag personligen tycker man ska gifta sig med vem man vill, gifta sig gör man en gång och därför bör man bestämma det själv och göra det som känns rätt för en själv och inte låta andra styra ens liv och speciellt inte när det gäller att gifta sig och vem man ska leva med i sitt liv. Jag hade också varit otrogen om jag hade varit i samma situation som denna tjej. Hade jag blivit bortgift till en man som jag absolut inte hade velat ha och inte älskar, då hade jag varit otrogen med killen jag vill ha och älskar. Det är inte så konstigt och det är inte hennes fel för hon valde inte att gifta sig, utan hon blev tvingad. Så att hon var otrogen, det hade hon rätt i att vara. Det uppkommer mycket sådant i olika arab länder, där unga flickor blir tvingade till att gifta sig med män, säger dem emot så finns de risk att dem bli dödade. Och det är något väldigt negativt. Vad är meningen med livet om man inte får leva och gifta sig med den man vill?

  / HAURIN

  SvaraRadera
 39. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Det är trotts allt inte dina föräldrar som ska gifta sig med personen, och inte bilda en familj med personen, utan det är du. Så därför tycker jag det är super viktigt att man talar om det för sina föräldrar och visar att det inte är okej i dina ögon. Man skall kunna bestämma själv vem man vill dela resten av sitt liv med.
  Och om det visar sig så att man inte vill se sina föräldrar besvikna och gifter sig med personen mot sin egna vilja kommer bara detta till att skada dig fram över. Man kommer bara leva olyckligt resten av sitt liv.

  SvaraRadera
 40. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill. Man kan inte bli tvingad att älska den man egentligen inte älskar. Föräldrar vill att vi ska gifta sig med den rätta och de är oroliga om vår framtid, de vill att vi ska få bra framtid. Men de kan inte veta vem som är rätt för oss. Men det går alltid att lösa genom att prata med föräldrarna.

  SvaraRadera
 41. Panithan
  Ja kille/tjej vilja han/hon får bestämma själv och inte någon annan. Det man kan göra är att hålla det hemligheten eller flytta lång bort.

  SvaraRadera
 42. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 43. Jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill och att gifta sig med den man egentligen älskar. För att om man gifter sig med någon man inte tycker om måste ju vara jättejobbigt och svårt.

  SvaraRadera
 44. Det är självklart att man ska bestämma själv med vem man ska få gifta sig & inte ! Föräldrarna kan säga de dem tycker om personen man vill gifta sig med, men att de ska bestämma om man ska gifta sig eller inte gifta sig med person kommer inte på fråga. Det är du som ska leva med personen inte dina föräldrar, då är det ju självklart att det är ditt beslut ! :) // Dardan K.

  SvaraRadera
 45. Jag tycker man ska gifta sig med vem man vill , det räcker att man älskar varandra! Man ska inte säga att man inte får gifta sig med den man vill .. man ska göra allt för att gifta sig med just den man älskar , jag tycker man ska bryta föräldrarnas planer oavsett vad det är för planer. den här filmen så döddar de killen tillslut, ilband är det mest killen som får allt skitt och dör tillslut! jag tycker att tjejen ska göra sitt bästa för att gifta sig med varandra alltså att gå genom eld och vatten tillsamans.

  Hawser

  SvaraRadera
 46. ska man få gifta sig med vem man vill? om den är rätt person som du tycker då är det ja det får man göra. om föräldrarna har en annan plan . det beror mest på vilken familj man har. om det hade varit 30 år sedan då hade man ingen annan alternativ förutom acceptera vad föräldrarna tyckte. men nu i tiden är det mest ungdomar som bestämmer vem de vill gifta sig med. om man är bestämt att man ska gifta sig med den personen då gör man det och struntar i vad föräldrarna tycker och tänker eller vad de har för planer.
  hur känns det att älska någon som man inte kan vara med. det kan man inte riktigt förklara med ord man måste leva de känslorna. man fastnar på den personen och glömmer den aldrig även om att man gifter sig med någon annan . den kärleken sitter i hjärtat för evig. man blir aldrig lycklig och glad på ett riktigt sätt. värsta olycklig kärlek.
  att älska någon som har en annan plan? till slut fattar man vad den personen har för planer och man ger sig av. om den är fel person då är det dumt att fortsätta älska den personen. man måste kunna tänka också samtidigt med älska :)
  att älska någon som inte passar in i ens egen plan är också svårt. man vet att det är fel person men ändå fortsätter man älska. man kan inte stoppa känslorna och man kan inte tvinga sig att känna på rätt sätt. och varför är det så svårt?det kan jag inte kalla för kärlek det är mest beroende som man blir av den personen. ju mer man är tillsammans med den personen desto längre blir man beroende av och därför är det svårt att hålla sig bort. man saknar och därför kan man aldrig göra slut :)

  SvaraRadera
 47. Ja, man får gifta sig med vem man vill. Får man inte gifta sig med den man älskar så blir man inte glad och lycklig. Jag tycker att om ens föräldrar verkligen älskar deras barn så ska de låta barnet gifta sig med vem den vill.
  Att älska någon som man inte kan vara med eller har en annan plan kan kännas hemskt och fruktansvärt. Och om man älskar en person som inte passar in i sin egen plan så är det också ganska jobbigt för båda. Då ska man kanske tänka lite över den andres situation, hur den känner sig. Om det verkligen inte fungerar så ska man kanske släppa taget om varandra.
  Det är svårt att hålla borta från den man älskar, eftersom man inte kan kontrollera sina känslor för den personen och man tänker på han/henne hela tiden.

  // Dandan

  SvaraRadera