måndag 11 september 2017

Berätta om dig själv

Nu har vi känt varandra i några veckor. Jag inledde första lektionen med att visa en presentation och berätta om mig själv. Sedan har alla elever i sjuan, åttan och nian gjort en presentation och presenterat sig. De har berättat om sina familjer, vänner, intressen, framtidsdrömmar, vilka youtubers, spel, poddar, böcker och filmer de ser på och vad de vill jobba med i framtiden. Alla fick också spela 30 sekunder av sina favoritlåtar. Även våra nyanlända har gjort presentationer. Alla fick välja om man ville berätta för en liten grupp eller för klassen.

Vi har gått igenom hur man är en bra talare och hur man är en bra lyssnare.  Vi har kollat på youtube på bra och sämre exempel på elever som håller tal och diskuterat vad som var bra och vad som kan utvecklas, så att våra elever får tips om hur det kan se ut. Eleverna har fått checklistor så att de kan ge kamratrespons på varandras tal och även checka av så att de har med allt som bedöms i deras egna tal. Vi har även bedömt deras skriftliga manus och deras muntliga presentationer efter en matris som vi gått igenom i förväg.

Samhörigheten mellan eleverna har stärkts och jag känner att jag har en så modig och fin grupp. Några av de låtar som eleverna valt ser ni här nedan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar